Logo van Volution - vooruitstrevend in onderwijsIn 2013 startte DataByte ‘Volution’. Binnen Volution werken niet alleen ICT-specialisten, maar ook didactische specialisten die een brug slaan tussen onderwijs en ICT. Hun visie is om met samenwerkingspartners het onderwijs zo goed mogelijk te ondersteunen en te begeleiden. Daarbij wordt nauw gelet op de vragen vanuit de onderwijssector, zodat er maatwerk wordt geleverd dat is afgestemd op de eisen en behoeften van de scholen.

 

 

Behoeften van scholen veranderen


Veel scholen willen af van boeken en schriften; docenten en leerlingen werken tegenwoordig graag met laptops, tablets en smartphones. Tevens leggen scholen leggen steeds vaker de nadruk op gepersonaliseerd onderwijs; elke leerling is anders en kan een andere vorm van begeleiding nodig hebben. Volution helpt in samenwerking met o.a. scholen, uitgeverijen, partijen als Microsoft en educatieve leveranciers het onderwijs om in die veranderende behoeften te voorzien.  


Volution Platform


Volution helpt docenten bij het onderwijzen en begeleiden van leerlingen en het informeren van ouders. Via het digitale onderwijsplatform krijgen docenten, leerlingen en ouders veilig, eenvoudig en overzichtelijk toegang tot informatie die voor hen van toepassing is. Bijvoorbeeld, leerlingen krijgen via het platform toegang tot de leerstof en de opdrachten, docenten kunnen het ingeleverde huiswerk bekijken en beoordelen en ouders kunnen de ontwikkeling van hun zoon of dochter monitoren.
Het handige is dat digitale leermiddelen, educatieve applicaties, e-mail, Office, het leerling-volg-systeem en toetsingsmogelijk­heden bereikbaar en met elkaar geïntegreerd zijn vanuit het centrale Volution platform. 

 

LOB-dossier

Digitaal Loopbaan Orientatie DossierEen voorbeeld van de toepassing van het digitale onderwijsplatform is het gepersonaliseerde ‘LOB-dossier’. Vanaf schooljaar 2016/2017 wordt loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB) een verplicht onderdeel binnen het vmbo. Leerlingen moeten hun loopbaan vorm gaan geven via loopbaancompetenties en dit vastleggen in een gepersonaliseerd portfolio, ofwel LOB-dossier.
Het digitale LOB-dossier van Volution ondersteunt leerlingen bij het nemen van eigen verantwoordelijkheid over het leerproces en het inzichtelijk krijgen van competenties en talenten, zodat zij goed worden voorbereid op de arbeidsmarkt of een vervolgopleiding.

Lees meer over het digitale LOB-dossier.

 

 

 

Heeft u een vraag over Volution? Of hoe digitale leermiddelen het onderwijs kunnen ondersteunen? Vul hier het contactformulier in! Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Neem nu contact met ons op!